Läkerol YUP Crispy Sampling

Läkerol YUP Crispy är en nyhet från Cloetta som på ett smittsäkert sätt behövde samplas ut till allmänheten. One More Family fick i uppdrag att ta fram en idé för hur det skulle gå till samt helhetsansvar för produktion och genomförande. Resultatet blev en lyckad turné runt landet som satte ett leende på läpparna!

One More Family har haft ett helhetsansvar kring genomförandet av samplingsturnén. Det innebär bland annat ansvar för eventpersonal, logistik, produktion, och turnéplanering. Utöver det har vi tillsammans med Cloetta varit med i en inledande kreativ fas för att tillsammans få fram en bra lösning.

Utmaning

Den största utmaningen i uppdraget var att lansera nyheter på marknaden och sampla ut till en allmänhet som befinner sig mitt i en pandemi.

Lösning

Vi producerade två överdimensionerade Läkerol YUP Crispy-askar som monterades på cyklar. På så sätt kan personalen röra sig fritt, snabbt byta plats om det blir för mycket folk samtidigt som man är ute och får korta interaktioner med allmänheten. I lastutrymmet på cykeln förvarades samples, som fylldes på i en låda framtill och sedan delades ut via en kanal byggd genom asken.

Resultat

Överdimensionerade produktioner drar alltid till sig uppmärksamhet, och i samband med en enhetlig presentation med cyklarna, kläder och munskydd så resulterade det i många glada ögonblick, fototillfällen och soliga stunder på Sveriges gator.